Descopera cele mai
bune si gustoase retete italiene de
aperitive care nu trebuie sa lipseasca niciodata de pe masa ta. Invata
secretele bucatariei italiene folosind produsele lor originale. Prosciutto
folosit pentru aperitive reci sau
mozzarella preparand atat aperitive reci cat si calde. Uimesteti invitatii cu aperitive unice ,
delicioase si rapiditatea cu care le poti prepara. Binenteles mirodeniile care
dau parfum acestor aperitive nu trebuie sa lipseasca, cum ar fi busuiocul proaspat
, rosmarinul ,cimbrul si binenteles uleiul de malsine extravirgin. Experientele
italienilor in bucatarie acum cunoscute
in toata lumea , ne invata cum sa gatim retete cat mai gustoase , cu minimul de
energie si totodata sa ne pastram sanatatea prin folosirea produselor naturale
, biologice fara conservanti care dauneaza grav sanatatii . Incearca sa folosesti produse cat
mai naturale , pentru a da gustul
desavarsit retetelor tale . Reteta de salata caprese , pe care o gasesti scrisa
mai jos in pagina , este un aperitiv unic si simplu de preparat cu cele mai
simple si naturale produse ca rosia , care este un aliment foarte bun ce
contine vitamin C si saruri alcaline
,busuiocul proaspat , care este o sursa de vitamine in mancare ce contine
magneziu ,fier , calciu si vitamine C si uleiul de masline extra virgin ce
detine proprietati nutritionale benefice pentru mentinerea sanatatii .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgRBiewHY4LAdtkWc0X0vUc8xzcyXuNc3J9KFFnJl-E2vos2F8ZMWQTnJBwokb6rjE8VFUjPtyxT7fGX93eAgmHe9YJZxcSEp6LyPlW9CSHjsCpB00g36n6DbvhARTSrKdYFaR8N8f1h-hG/s1600/andiva+,+rodii+,+philadelphia.jpg)
Durata : 15 min. Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
- 2 andive
- 200 gr. philadelphia
- o rodie
- 30 gr. migdale taiate feliute
- sare
- piper
- ulei
MOD DE PREPARARE :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjBChYUBVx_b_Zc3w72RfzJ6AMz_SNMRdfDHcLTbyfwBvMm8xhkptzAvULCqCT1POVbxtiJNEVs1TeZE3ruy7jUiPr2j9iygzzO-22658UF8EfIlTV5LZEK3U6dm4r0_IFeJfOudIejZcwT/s1600/rodii.jpg)
Acum taiati philadelphia in bucatele , pregatiti migdalele in feliute si curatati rodiile de boabe.
Umpleti foile cu branza , boabe de rodii si migdalele taiate in feliute .Asezatile pe un platou presarati sare , piper si un fir de ulei .
Pofta buna!
Prosciutto si pepene galben
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhXavwowOVe3wZIiF68eGGlQkUMLsXVahjRdwHL55CiE2ZkEImQiOu_LIH6PreSXxdKMEsANJLZawQLTqtvGdi3TILVncNi0WFzMNWpDJUYDfU0p4Y3dOj0ZLqe2GdPxyT9EsNAr9cCdjNb/s1600/prosciutto-e-melone.jpg)
Durata : 5 min.
INGREDIENTE :
- 1 pepene galben
- 250 gr. prosciutto crudo dulce
MOD DE PREPARARE :
Taiati pepenele in felii si curatatil de coaja.
Serviti cu feliile de prosciutto infasurate pe feliile de pepene
Este un aperitiv rapid si racoros pe caldurile verii.
Salata caprese
Durata : 5 min.
INGREDIENTE :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhfoFa52wb04PDJl4r35nBGX66Qupji0m3gFKyBLwUFMwSUQDDg-Sn3kTox2sHvtCXmOjts3hoA5PdsUjiY8PXg_cZJKhPiMd1C_YOcHye0Nt_6Y3GIQi7zi5gC21Gz-OTJl4bmYkQQlFX6/s1600/insalata-caprese-00.jpg)
- 1 mozzarella proaspata
- 2 rosii rotunde
- ulei de masline extra virgin
- sare
- piper negru macinat
- oregano
- busuioc proaspat
MOD DE PREPARARE :
Scurgeti mozarella de apa si taiati in felii groase de 1 cm. Procedam la fel si cu rosiile dupa ce le-ati spalat.
Aranjati mozzarella si rosiile pe farfurie alternandule .Presarati cu sare, piper, oregano si cateva foi de busuioc proaspat iar la sfarsit 2-3 fire de ulei de masline extra virgin.
Pofta buna!
Crochete de cartofi
Durata : 45 min. Cantitate : 30 crochete
INGREDIENTE :
- 1 kg. cartofi
- 2 galbenusuri de oua
- 1/2 lingurita de nucsoara
- piper
- sare
- 100 gr. parmezan ras
- 2 oua intregi
- pesmet
- ulei
MOD DE PREPARARE :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiboPWK3F8cAPIAoNbL7rJ8dxeYusbX2FWvlxt0D_hHtOukKhMLb2FTkvZF8JNbASiqSGd8BMxFJkN4wvzKB0cBWsmGo43n-4sqGLAXFuuYHQheL15lsaSEZ8b045aKuUBgtQiR5iOzxjII/s1600/2.bmp)
Dupa fierbere, se curata de piele si intr-un bol se piseaza pana ajunge piure, se adauga sare , piper , nucsoara , cele 2 galbenusuri si parmezan amestecand pana devine o compozitie moale si uscata.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhVsuL48V4ErMPBPKbkArYpEsPGYumZqAVOMoewIbjWcUuCAlUFg6GZaQozOQIFTN9RDT4oRpsd7vdPCWrCnfIpfUHjrYZpK0lgw3XpjL7MIs7vXtlS2xHYC-ruOyoH6BWXdE1xtnDRX6Ww/s1600/4.bmp)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh7YfA_13g7AiKl1aSIR6vzYpbeVk6IHFlnTkgVg8mUDaLcnhmh14jkwwMU0I1S3CVdpBt8DypMNT7WD0X6n7PWbXBZbQAgRt7OG9k94MDlihfuV-z2sWtlTveEINsTndJi2rTUldNJD0et/s1600/7.bmp)
Pregatiti astfel crochetele pana la epuizarea compozitiei.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiWjXRLTitIc-z8m5F9yTZwcwQ_1L_1glO2plcAn5zJF2Hjk9IFo-oZwZWnoL3dJN76sldBSpyh85VSKTiZOQ2lqgFiBRrIEJZVMRaX7iLWQR9cnprjQ3rKJ8DVD1YJuzXsVFOIW8BCG_7k/s1600/6.bmp)
Incingeti uleiul la 180 de grade si prajiti cate 2-3 crochete la rand. Cand crochetele sau prajit bine pe toata suprafata se scot pe un servetel sa se scurga uleiul in surplus.
Se consuma calde.
Rulouri de vinete cu mozzarella
Durata : 30 min. Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj7eCGFtku37lymoDQCMgFeYObzFRK3OtK9zO738_ZISqretPgJfMsBc3E0-GWWLAGSWARxaXpVjroY9i8OcMBdr28cjfjTw63pcKaQwEWN5EeVw4TYCo7asAeV4xHDMiwbRV79f6SSerzJ/s1600/2.bmp)
- o mozzarella de 120 g.
- 12 felii de vinata
- 120 ml suc de rosii dens
- 12 foi de busuioc
- 1 lingurita de oregano
- sare
- piper macinat
- masline fara sambure
- o lingura de ulei de masline extra virgin
MOD DE PREPARARE
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh3yzS0k7ZjcnDnWGjkS0vySLlQtBaRQ_jWUgi5Sc10o9vFQxMGAFx2Xj8RdPhJG_j58PWemCwOBfritXSTVjY0Cv-68MsW6b5f87lN6P2haJhgUmm1eMAwDiH0FnCLsN2MNrvaErFcbpX9/s1600/vinete.jpg)
Intr-un bol se amesteca sucul de rosii dens cu sare , piper , oregano si uleiul de masline.
Se presara feliile de vinata cu sosul de rosii si se adauga mozzarella taiata in cuburi , maslinele negre si o foaie de busuioc verde.
Rulati feliile de vinete formand rulourile si bagatile la cuptor pentru 15 min.
Se pot servi cu cu 2 foi de busuioc proaspat si stropite cu un fir de ulei de masline.
Pofta buna!
Rosii umplute cu ton
Durata : 15 min. Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgZZr0hoGBWvOETuVSaKYNBOtLK6Qr2cf2KGcsS8_R9U9v9_uJ_dxKCl0Kwpl2Ac61rx_DOCAWRstKyErBQ69wgP_7P0JnhB4uKG4WemTdRd8W2yR4d6lCA9csAhm-gQbTIOysHIIEaaH3u/s1600/pomodoritonno_ingr.jpg)
- 150 g. de ton
- 2 oua
- 4 felii de ansoa
- cimbru proaspat
- piper
- sare
- 100 g.maioneza
MOD DE PREPARARE
Se taie capacul superior al rosiilor si se pune deoparte. Goliti rosiile cu o lingura.Adaugati putina sare si lasatile sa se scurga pe o farfurie.
Intre timp fierbeti ouale , racitile sub apa rece curenta, decojitile si taiatile ca in imagine
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhIPCHsV8bNKi98-VuYazU_vAFq0pjbahhrcJWoOqwDKnS9430Rj-sZZGaoNHIx1mJN7a3ssMwuYFqVmATGc0vC13hlLEQlI3SCHcSD8ALutvxx89npgV56IBcKE1Mx7NGt0JSUUDfVde3y/s1600/rosii2.jpg)
Intr-un bol se pune maioneza cu tonul si ansoa taiata marunt , se adauga ouale taiate marunt 2 foite de cimbru , sare si piper.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghiLU79Ht5jpYFGLJ7zpzAdUbnz_hyphenhyphenZs2iLB4FXwuCT3F-zWbHvY8jpRLFCEUCqGln2nL61ofo5YTrMlf2g9DQ0NrvhHy_Vwm4HMJhy-DgZmua5VfUBKSfKegsbOMgQh4XmXbs21zSNtZG/s1600/rosii3.jpg)
Amestecatile ingredientele pana devine o compozitie omogena .
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFng899Y-PZUtHLLj41JKZTUS0BGLSfaoM7YhPO7fdT80JGhKYXt-Fnqxkzsgj5S72R7kpLZCT-mbzzhCieootdsSnndhIeES760PLLdfjx2F8ek5oPUyzMPD7ORp7RelDns4ht-L-LUD9/s1600/rosii4.jpg)
Umpleti rosiile cu compozitie finita si maruntiti putin ton deasupra adaugati o foaie de cimbru de ornament si gata. Serviti rosiile umplute cu capacele deoparte ca in imgine.
Bulgari de orez
Durata : 30 min. Portii : 4 persoane
INGREDIENTE :
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiPa8f-MZKU_x-Lf2Ffs47c_FjuQDFmstATOyaWlCUs1u8cka7eFdI9Zp732vioxiyGnv7QWrbdTry2zD8C_wZE6o_a8K9tV101MAfi_lbNpdHvWDGTEjyC0-8Z4-3hMCca9hgDgExrXsBK/s1600/Bombolotti+di+riso_0.jpg)
- 300 gr. orez
- 100 gr. parmezan ras
- 1 mozzarella
- 100 gr. branza emmental ( svaiter )
- 1 ou
- pesmet
- sare
MOD DE PREPARARE :
Fierbeti orezul , scurgeti de apa si lasati sa se raceasca. Dupa amestecati orezul cu oul batut si agaugati putina sare , compozitia rezultata trebuie sa fie densa.
Acum, cu mana incepeti sa formati bile de marimea mandarinelor. Faceti o gaura in centrul bilelor care le umpleti cu parmezanul si svaiterul ras sau taiate in bucatele mici.Inchideti bilele cu putin din compozitie si trecetile prin ou si apoi prin pesmet. Se prajesc in ulei abundent cate una sau doua de fiecare data.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu